14:00

VGB

Referat

Referat: Västerås Basket - VGB

Idag har Västerås Basket damer haft hemmapremiär i division 2 Svealand Norra. Det blev en jämn match i en och en halv period. Sen drog VGB ifrån och vann till slut med 84-53.

Bra spel av båda lagen i början av matchen. Det blev mycket kamp och kämpa från båda lagen. 15-17 efter period ett.

I andra perioden stod det och vägde vid 21-22. Men då fick VGB en run på 13-0 anförda av planens gigant Khulan (uttalas Mulan) Ider. VB kämpade på och minskade avståndet till nio poäng då första halvlek var till ända. 29-38.

Vi har sett det förut. Period tre blev svag för Västerås. VGB gjorde vad dom ville och framför allt Khulan Ider spelade på en annan nivå än övriga på planen. Hon gjorde hela 42 poäng (hälften av VGBs) och stod för flera steals + en massa snygga assist till enkla poäng för VGB. 15-0 på de första tre minuterna av tredje och VB tog timeout. Välbehövligt för VB kom igång efter det och minskade till 37-56. Ändå komfortabel ledning för Stockholmslaget.

Den fjärde perioden blev mest en transportsträcka och VGB vann välförtjänt matchen.

Det blev mycket långskott från VBs sida och skyttet utifrån var rätt bra. Inside var det svårare. Iris Hagsten tog ett stort ansvar och fick ihop 17 poäng. Rozda Mohamed sänkte ett par djupa treor och även Frida Hägg och Emily Nordstrand kämpade på bra. ”Matchen var utvecklande” sa coach Micke Mofalk efter matchen.

Västerås Basket - VGB 53 - 84 (15-17, 14-21, 16-30, 8-16)

Poäng VB: Iris Hagsten 17, Frida Hägg 10, Rozda Mohamed 9, Emily Nordstrand 7, Nora Lundgren 5, Venla Koistila Larsson 5, Sara Kinali 0, Emelie Lindqvist 0

Poäng VGB: Khulan Ider 42, Chilhan Juhar 13, Tukes Kuzey 13, Samira Omar 6, Melissa Bitar 6, Bahya Ibrahim 4, Hibo Mohamed 0