16:00

Eskilstuna Basket B

Referat

Referat: Västerås Basket - Eskilstuna Basket B

Västerås Basket damer spelade säsongens första träningsmatch söndagen den 4/9. Motståndare var div2-kollegan Eskilstuna Basket B.

Det blev en tuff start för VB och Eskilstuna gick upp i en ledning om hela 4-21. Sen vaknade Västerås och minskade blodflödet så att det var 11-21 efter den första perioden.

Den andra perioden började lite som den första. Svårt för VB att få i bollarna medans de snabba Eskilstunatjejerna satte sina skott. Men återigen kämpade sig VB närmare och minskade underläget till tio (17-27). Ändå fick EB sista ordet i halvleken och gick till pausvila med 17-33.

Period tre blev den jämnaste och mest poängrika. Frida Hägg kom igång och gjorde 10 poäng i perioden. 17-17 i period tre men fortsatt EB i förarsätet.

Den fjärde perioden vann Västerås. Mycket tack vare grymt 3-poängsskytte av Iris Hagsten. Med 1:58 kvar var det elva poängs skillnad. Men sen blev det inga fler poäng i matchen utan Eskilstuna kunde hålla undan och vinna med 50-61. Grattis @eskilstunabasket1956

I VB fanns två A-lagsdebutanter. Elsa Schöier och Henrietta Sjöstrand.

Västerås Basket - Eskilstuna Basket B 50 - 61 (11-21, 6-12, 17-17, 16-11)

Poänggörare VB: Iris Hagsten 26, Frida Hägg 10, Rozda Mohamed 5, Emily Nordstrand 4, Henrietta Sjöstrand 2, Maja Tanner Pålsbrant 2, Nora Lundgren 1, Linnea Svensson 0, Elsa Schöier 0, Martina Eriksson 0

Poänggörare EB: Negin Elham 20, Stina Nilsson 12, Sara Hanna 8, Amanda Hanna 7, Reem Georges 6, Lilas Tarboush 4, Agnes Stenlund 2, Iris Sevebrand 2, Alicia Sahlberg 0