13:00

Västerås Basket Late Bloomers

Referat

Referat: Enköpings BBK - Västerås Basket Late Bloomers

Västerås Basket Late Bloomers spelade idag seriematch i div 4 Norra Svealand. Enköpings BBK tog emot hemma i Bergvretenhallen. Det blev förlust för Bloomers men laget spelade rätt bra ändå.

Den första perioden ägde Late Bloomers och gick upp i ledning 6-14. Några enkla misstag bäddade för att Enköping kunde minska avståndet till två poäng efter periodens slut. 12-14.

I den andra ökade EBBK takten något och det klart yngre laget sprang på bra vilket resulterade i en del poäng särskilt vid snabba omställningar efter bolltapp av gästerna. I det vanliga 5-5 spelet höll Bloomers spelet väl uppe genom hela matchen och många gånger mötte det vitklädda hemmalaget en vägg av långa spelare. Tio poängs differens efter halva matchen 33-23.

I den tredje perioden kom Bloomers ut bra och minskade avståndet till fem poäng. Men återigen ryckte Enköping åt sig större ledning. Inför den sista perioden var det underläge med 14 p, 41-55.

Bloomers kämpade på till slutet men fick se sig besegrade med 74-49. Glädjande var att Micke Pålsbrant gjorde sina första poäng i serien. Bra var Roger Ekholm som gjorde 20 poäng och fick ta mycket stryk då det var ett rätt fysiskt spel idag. Mattias Ersdala gjorde debut. Jonathan Gradin har tyvärr fått en axelskada och blir borta ett tag. Men Jonathan coachade laget med den äran. Nu återstår en match för Late Bloomers, den 24/4 mot Aros Basket B.

Enköpings BBK - VB Late Bloomers 74-49 (13-14, 20-9, 22-18, 19-8)

Poäng Enköping: James Lwal 16, Hugo Pettersson 14, Emil Kullberg 11, Gustaf Häll 11, Abbe Saarmak 7, Suji Pushparajah 6, Emil Beckman 5, Kevin Peters 2, Noredin Mohamed 2, James Ormerod 0

Poäng Late Bloomers: Roger Ekholm 20, Jonas Jern 10, Daniel Lötmo 8, Daniel Teklzghi 6, Mattias Ersdala 3, Mikael Pålsbrant 2, Mustafa Yüksel 0, Mojtaba Salehi 0, Jacob Stenlund 0